Onlinebase

Delteykschool website is live

Na een paar jaar werken aan structuur, navigatie, inhoud en presentatie is de technische realisatie van de nieuwe website van de Delteykschool een feit!

Met trots presenteren we aan de wereld van het wijde web de nieuwe website van de Delteykschool: http://delteyk.nl/

screenshot van nieuwe website van de Delteykschool

Twee jaar heeft Onlinebase samen met de Delteykschool gewerkt aan deze website - zo gaat dat vaak bij projecten die je als ICT-vrijwilliger van een kleine dorpsschool op je neemt! Samen met een groep enthousiastelingen (o.a. schitterend art-work van Ellen Hollander (van de Brandmakers en van Molitli)) is de nieuwe website langzaam vorm gegeven, beginnend bij de structuur. Avonden hebben we gezeten om de structuur goed te krijgen, zodat ouders en andere geinteresseerden snel en efficient de gewenste informatie kunnen vinden. Weekbrieven, schooldocumentatie, fotoalbums en nieuwsberichten hebben een prominente plek gekregen. Gebruikmakend van wat Javascript magic zijn vooral de fotoalbums makkelijk navigeerbaar en kunnen de foto's als een soort fotocollage stuk voor stuk naast elkaar gelegd worden. Er is ruimte gekomen voor een elektronische agenda (een Onlinebase CMS feature) en alle inhoud is doorzoekbaar gemaakt. En, niet onbelangrijk, de website is helemaal in de nieuwe huisstijl van de Delteykschool gegoten (gebruikmakend van wat @font-face technieken), zodat alle communicatie van de Delteykschool nu in de nieuwe huisstijl is, net op tijd voor de overgang naar het nieuwe schoolgebouw "het Kwartier".

Onlinebase heeft de grenzen van het eigen CMS weer een stukje verlegd door nieuwe functionaliteit te realiseren voor deze website, die onze overige CMS-klanten ook kunnen gaan gebruiken. Vooral het automagisch plaatsen van documenten in lijsten binnen bepaalde categorieen zal de beheerslast van de webredacteur sterk verminderen. Zo heeft een vrijwilligers-project toch nog een zakelijk randje gekregen en kunnen al onze klanten profiteren van de ontwikkelingen die we hebben doorgemaakt in dit project.

Beste Martijn en Marjolijn en ouders en bezoekers van de Delteykschool website: veel plezier met de nieuwe website!

Geplaatst op 21 juni 2011 om 17:33 u.

Alles in 'Nieuws'

114 bericht(en)