Onlinebase

DVB SOR External Client Portal

screenshot of login screen DVB SOR External Client Portal

Voor de DVB Bank SE in Amsterdam hebben wij een grote clienten portaal opgezet voor alle klanten van de bank alsmede voor journalisten en onderzoekers (https://research.dvbbank.com/). Thema is shipping, offshore en de rol van de bank daarin. Het gehele systeem is opgebouwd rond het open source Mura Content Management System (CMS) en staat verder op een volledig open source stack (o.a. de Railo CFML engine - http://getrailo.org/). Om alle communicatie veilig te laten lopen hebben we een SSL certificaat geinstalleerd en staat alle informatie achter een beveiligde inlog. Mura heeft veel mogelijkheden, maar een van de krachtigste is de mogelijk om componenten te definieren en die op tal van plekken terug te laten komen. Zo kunnen contentbeheerders mooie banners, gerelateerde content blokken, formulieren en andere inhoud zelf opmaken, samenstellen en plaatsen waar gewenst. Bovendien is de mogelijkheid om geselecteerde content te beperken tot bepaalde groepen ingezet en wordt content creatie in stappen gedaan (schrijvers schrijven, redacteuren bepalen en redigeren en uitgevers publiceren). Hierdoor wordt ieder aspect van het creeren, redigeren, publiceren en lezen van content met autorisatie nivos ingeregeld. Bezoekers van het nieuwe portaal kunnen abboneren op content op basis van interesse en worden alleen geattendeerd op nieuws uit hun interessegebied. Een simpele nieuwsbrief functionaliteit op groepsnivo is ook ingebouwd.

Technisch gezien heeft Mura CMS alles wat een klant zou kunnen wensen als het om een open of gesloten website gaat, met gebruikersinteractie en grote mate van vrijheid mbt content creatie en plaatsing. Onlinebase draagt zorg voor het maken van de layout templates die bovenstaand allemaal faciliteert en kan het geheel op eigen servers hosten of op servers van klanten installeren en beheren.

UPDATE! DVB Bank heeft een persbericht de deur uit gedaan over de SOR Portal 18 maanden na release: https://www.dvbbank.com/about-us/newsletter/archive/performance1-2017/sorecp-dvb-gathers-research-expertise?sc_lang=en

Geplaatst op 21 oktober 2014 om 12:49 u.

Alles in 'Nieuws'

114 bericht(en)